ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ- ΤΑ HIGHLIGHTS
04 October 2013

Κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτέμβρη η γευσιγνωσία που οργανώνει η εισαγωγική εταιρεία Οινόκοσμος σηματοδοτεί την εκκίνηση διάφορων οινικών εκδηλώσεων που δίνουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες και οινόφιλους να δοκιμάσουν πλήθος εξαιρετικών κρασιών.

Το πρώτο λοιπόν ραντεβού της φετινής χρονιάς δόθηκε τέλη Σεπτέμβρη στη Μεγάλη Βρετάνια, όπου πέρα από τη κεκλεισμένων των θυρών, κάθετη γευσιγνωσία με Amarone του σπουδαίου Ιταλικού οίκου Masi, οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα σημαντικά οινοποιεία που η εταιρεία εισάγει ή αντιπροσωπεύει.

Amarone Masi 1990-2008 Amarone Masi 1990-2008

 

Ιταλία και Νότιος Αφρική διαθέτουν τη πρωτοκαθεδρία στο portfolio του Οινόκοσμου, ανάμεσα τους και κρασιά status symbols όπως η μυθική Ornellaia, αλλά γύρω από αυτό τον πυρήνα κινούνται και πολύ ενδιαφέρουσες εισαγωγές από Γαλλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Χιλή.

Άρτια οργανωμένη, είναι από εκείνες τις εκδηλώσεις που πάντα θα ήθελες να είχες λίγη ώρα παραπάνω διαθέσιμη για να εμβαθύνεις όσο γίνεται περισσότερο στο εύρος των επιλογών που προσφέρονται σε όλες τις κατηγορίες τιμών.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τις στιγμές και τα κρασιά που από κοινού ξεχωρίσαμε κατά την επίσκεψη μας στη φετινή εκδήλωση.

Trapiche oak cask Malbe Trapiche oak cask Malbe

 

Απολαυστικό Malbec που επιβεβαιώνει τη παγκόσμια επιτυχία της ποικιλίας... Στρογγυλό, πληθωρικό με ώριμο σύκο στη μύτη, όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι και τιμή μόλις στα 9.90€.

Coyam Emiliana vineyards Coyam Emiliana vineyards

 

Από τη χρονιά του 2009 ένα χαρμάνι όπου το Syrah παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο . Συμπυκνωμένο με πικάντικο φρούτο και μακρά επίγευση, από τον μεγαλύτερο μάλλον βιοδυναμικό παραγωγό στο κόσμο. (€29.50)

journeyman

Ένα κρασί από Cabernet Franc(67%) και Cabernet Sauvignon(33%) που δεν θα το βρείτε ούτε στο site του παραγωγού. Μόλις 4 φιάλες ήρθαν από αυτό το κρασί συγκλονιστικής έντασης, αφήνοντας μας με την ελπίδα ότι θα έρθουν και άλλες. Eξαίσια μύτη στην οποία συνυπάρχουν το βατόμουρο και ο κέδρος. Παχύ στο στόμα με νεύρο και όμορφα ενσωματωμένη φυτικότητα. Ένα  πραγματικό ταξίδι των αισθήσεων. Συνολική παραγωγή τρία βαρέλια! (€55)

Cyril Back 2007 Cyril Back 2007

 

100% Νότιο-Αφρικάνικο Shiraz, σχεδόν μαύρο στο χρώμα με ασύλληπτη πυκνότητα, σκουρόχρωμα  φρούτα και έντονα πικάντικο χαρακτήρα.  Ένα κρασί που ο  Charles Back έφτιαξε τιμώντας τη μνήμη του πατέρα του.(€39.50)

Οινοποιείο Πατεριανάκη Οινοποιείο Πατεριανάκη

 

Εκπλήξεις και αλλαγές εν όψει νέας σοδειάς από το αγαπημένο Κρητικό οινοποιείο, αφού τα κορίτσια επιφύλαξαν εκπλήξεις καταργώντας το χαρμάνι Βιδιανό/Μοσχάτο Σπίνας. Στη θέση τους δύο μονοποικιλιακά κρασιά από 100% Βιδιανό και 100% Μοσχάτο Σπίνας. Η δοκιμή από τη δεξαμενή έδωσε υποσχέσεις και περιμένουμε με ανυπομονησία το τελικό αποτέλεσμα σε ένα περίπου μήνα από τώρα.

ORNELLAIA 25 anniversary ORNELLAIA 25 anniversary

 

Ο μύθος σε όλο του το μεγαλείο. Μάλλον η καλύτερη Ornellaia που έχουμε ποτέ δοκιμάσει, ένα κρασί που αξίζει απόλυτα μέχρι και το τελευταίο του ευρώ.  Σπεύσατε όσοι μπορείτε !!!

RELATED POSTS
16 January 2013
Η οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα έχει πείσει τους Έλληνες οινοπαραγωγούς ότι θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εξαγωγές. Αυτό που προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά είναι ένα εύρος καλοφτιαγμένων, οικονομικά προσιτών κρασιών, ...
16 January 2013
Το κρασί Tokaji είναι από τους πιο φημισμένους επιδόρπιους οίνους στον κόσμο, με την παραγωγή του να επικεντρώνεται στο βόρειο-ανατολικό άκρο της Ουγγαρίας, την περιοχή Tokaj-Hegyalja. Θρύλοι συχνά συνοδεύουν την ...
16 January 2013
Το Chardonnay είναι μια ποικιλία που όταν παράγεται από λιγότερο φημισμένες περιοχές, έχει την δυνατότητα να είναι και συναρπαστικό και λιγότερο ακριβό, πάντα συγκριτικά με κρασιά από τη Βουργουνδία ή ...

VIDEOS

07 May 2016
Ένα από τα πιο συνηθισμένα ελαττώματα του κρασιού είναι η οσμή φελλού (φελλομένο κρασί ή μπουσονέ). Τι είναι και πως γίνεται αντιληπτό; O Γιάννης Καρακάσης MW απαντά μέσα από τη ...

Pages