ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ-ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ 2014
19 August 2014
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ:

Οι Wine Commanders επιστρέφουν στο τόπο του εγκλήματος-Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2014

Που θα είμαστε;

Φυσικά στο δημαρχείο της Νεμέας, όπως και πέρυσι αφενός γιατί ένα χρόνο πριν περάσαμε εξαιρετικά, αφετέρου γιατί φέτος προσδοκούμε σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή που μεταφράζεται σε ανοιχτή γευσιγνωσία δύο ημερών τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Για την ακρίβεια περιμένουμε πολύ μεγάλο πλήθος οινόφιλων που θα αφιερώσουν το διήμερο τους στη μεγαλύτερη ΠΟΠ περιοχή της Ελλάδας και στη βασική της ποικιλία, το Αγιωργίτικο

Για να σας δελεάσουμε, θα έχουμε συγκεντρώσει στη κεντρική αίθουσα του δημαρχείου πάνω απο 100 ετικέτες κρασιών απο τα 34 μέλη του ΣΟΝ (Σύνδεσμος Οινοπαραγωγών Νεμέας) και θα σας περιμένουμε Σάββατο και Κυριακή 6 και 7 Σεπτέμβρη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Και αν σας φαίνονται πολλά τα κρασιά, είμαστε εκεί για να σας πάρουμε από το χέρι και να σας βοηθήσουμε να βρείτε τα στυλ που σας αρέσουν.

Πως θα φτάσετε;

Απλά θα πάρετε το αυτοκινητάκι σας,  κανά δυο φίλους επίσης κολλημένους ή και όχι με το κρασί για να τους μεταδώσετε το οινικό μικρόβιο και μετά από καμιά ωρίτσα και κάτι αν έρχεστε από Αθήνα, θα βγείτε σε μια από τις εξόδους για Αρχαία  Νεμέα ή Νεμέα. Σε περίπτωση που τις προσπεράσετε γιατί έχετε πιάσει τη κουβέντα, no worries. Μην ξεχνάτε πως ή Νεμέα είναι η μόνη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας που εκτείνεται σε δυο νομούς, τόσο της Κορίνθου όσο και της Αργολίδας. Οπότε η επόμενη έξοδος στον ανισόπεδο κόμβο της Στέρνας για Άργος μπορεί να μη σας οδηγήσει στο δημαρχείο και τους Wine Commanders αλλά σίγουρα σε κάποια σπουδαία οινοποιεία εντός ζώνης.

IMG_0843 (800x600)

Πότε θα γίνουν;

Το ραντεβού φέτος έχει ορισθεί για το πρώτο Παρασκευο-σαββατο-κύριακο του Σεπτεμβρίου, με αφορμή πάντα το ξεκίνημα του τρύγου που για φέτος αναμένεται συναρπαστικός αν και με μια μικρή δόση σασπένς.

Ο γεωπόνος-γκουρού της περιοχής Κωνσταντίνος Μπακασιέτας μας πληροφόρησε πως πρόκειται για μια όψιμη χρονιά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, με σχετικές δυσκολίες  εξαιτίας των ασθενειών που εμφανίστηκαν στο αμπέλι.

Φυσικά τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα αφού η κρίσιμη εποχή για το λιοντάρι της περιοχής, το Αγιωργίτικο, είναι ο Σεπτέμβριος που αν δώσει ο Θεός και δε βρέξει, μπορεί για ορισμένες υπόπεριοχές της Νεμέας, να σημαίνει καλύτερο σταφύλι από πέρσι.

Αν πάλι ο καιρός δε μας κάνει το χατήρι δε ήρθε και η καταστροφή του κόσμου. Θα μιλάμε σε γενικές γραμμές για μια μέτρια χρονιά και μένει οι οινοπαραγωγοί της περιοχής να ξεδιπλώσουν  το περίσσιο  τους ταλέντο, για να δώσουν κρασιά με τον ασυναγώνιστα ελκυστικό χαρακτήρα της ποικιλίας.

Γιατί να έρθετε;

Γιατί οι Νεμεάτες παραγωγοί βγάζουν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια την εξωστρεφή πλευρά του εαυτού τους, με πολλές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου στα οινοποιεία της περιοχής για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στο nemeawineland.com.

Γιατί εκτός από εξαιρετικά Αγιωργίτικα θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε πολλές ακόμα ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή, αποκτώντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του αμπελώνα της Νεμέας και των γύρω περιοχών.

Κυρίως όμως γιατί θα περάσουμε καλά στο πρώτο οινικό ραντεβού της φετινής χρονιάς που δίνει μια ακόμα ευκαιρία για εκδρομή και ξεκούραση πριν μπούμε για τα καλά στο mood του φθινοπώρου. Και γιατί αν δε δώσουμε το παρών πως θα πείσουμε τους παραγωγούς ότι το κομμάτι που λέγεται οινοτουρισμός και που για χρόνια έχουν παραμελήσει τόσο είναι κάτι που μας αρέσει και θέλουμε να το στηρίξουμε.

Ραντεβού λοιπόν στο Δημαρχείο και μετά από εκεί ξεχυθείτε στα οινοποιεία της Νεμέας για ένα ΠΣΚ γεμάτο κρασί.

***κεντρική φωτό από online.wsj.com/

RELATED POSTS
16 January 2013
Η οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα έχει πείσει τους Έλληνες οινοπαραγωγούς ότι θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εξαγωγές. Αυτό που προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά είναι ένα εύρος καλοφτιαγμένων, οικονομικά προσιτών κρασιών, ...
16 January 2013
Το κρασί Tokaji είναι από τους πιο φημισμένους επιδόρπιους οίνους στον κόσμο, με την παραγωγή του να επικεντρώνεται στο βόρειο-ανατολικό άκρο της Ουγγαρίας, την περιοχή Tokaj-Hegyalja. Θρύλοι συχνά συνοδεύουν την ...
16 January 2013
Το Chardonnay είναι μια ποικιλία που όταν παράγεται από λιγότερο φημισμένες περιοχές, έχει την δυνατότητα να είναι και συναρπαστικό και λιγότερο ακριβό, πάντα συγκριτικά με κρασιά από τη Βουργουνδία ή ...

VIDEOS

07 May 2016
Ένα από τα πιο συνηθισμένα ελαττώματα του κρασιού είναι η οσμή φελλού (φελλομένο κρασί ή μπουσονέ). Τι είναι και πως γίνεται αντιληπτό; O Γιάννης Καρακάσης MW απαντά μέσα από τη ...

Pages