ΜΠΛΕ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ
02 August 2015

Προχθές βγήκαμε και οι δύο μας από διαφορετικά περιοχές της Ελλάδας μάλιστα, να δούμε και στη συνέχεια να θαυμάσουμε το μοναδικό μπλε φεγγάρι, που μας πήραν τα αυτιά δυο μέρες τώρα. Άνθρακες όμως ο θησαυρός, αφού τουλάχιστον στα δικά μας μάτια ήταν κατακίτρινο όπως συνήθως. Κρίμα ο ενθουσιασμός για κάτι πραγματικά σπάνιο. Πιθανότατα μας έλειπαν τα προαπαιτούμενα μπλε γυαλιά και γι' αυτό την πατήσαμε.

Λογικά αν θέλαμε να είμαστε απόλυτα σωστοί θα έπρεπε να είχαμε ετοιμάσει και ένα σούπερ-ντούπερ κοκτέιλ για να ταιριάξει με το χρώμα του φεγγαριού. Ένα μπλε μαρτίνι ή ένα μπλε παπαγάλο βρε παιδάκι μου. Άντε και μία μπλε κόλαση στην τελική (μπας και καούμε όλοι μαζί με στυλ). Όμως τζίφος και εδώ!

Πριν βιαστείτε να μας τα χώσετε να εξηγηθούμε νέτα και ντόμπρα. Είχαμε απλά καλύτερη πρόταση! Ναι, ναι βγάλαμε από το ψυγείο μας το απόλυτο κρασί που τύφλα να χουν όλες οι μοντερνιές του κόσμου. Το μπλε κρασί μάγκα μου που μόλις λίγες μέρες πριν λανσαρίστηκε από μία ομάδα Ισπανών (ενημερωθείτε εδώ για να μην σας την λένε και σαν πιάνουν Κώτσους, δεν κάνει).

Gik - World's First Blue Wine Goes On Sale

Ποια είναι η συνταγή αυτού του ''κρασιού'' θα αναρωτηθείτε. Λογικό! Θα σας αποκαλύψουμε λοιπόν το μυστικό, βασίζεται λέει σε λευκά αλλά και κόκκινα σταφύλια και μετά το βάφουν σαν μπλε αυγουλάκι το Πάσχα με λουλακί χρωστικές και ανθοκυανίνες. Του προσθέτουν και λίγη ζαχαρίτσα για να γίνει λίγο γλειφιτζούρι και έτοιμο το μπλε θαύμα. Όλα αυτά με μόλις 11.5% αλκοόλ κατ'όγκο οπότε δεν πίνετε και κάτι πολύ βαρύ.

Απευθύνεται λέει σε νέους καταναλωτές που ψάχνουν μία διαφορετική οινική πρόταση και είναι αρκούντως περιπετειώδεις. Φήμες ότι στα συστατικά του κρασιού εμπεριέχεται σκόνη viagra ή στρουμφό-κάτουρο διαψεύδονται κατηγορηματικά. Αυτή λοιπόν η φοβερό καινοτομία μας ξεμυάλισε και απαρνηθήκαμε την μπλε κόλαση που μεταξύ μας θα ήταν ο ιδανικός συνδυασμός.

Καταλαβαίνουμε ότι στις μέρες μας η εξτραβαγκάνζα γενικά βαράει κόκκινο και τα (λογικά) όρια έχουν εκλείψει. Και επειδή το κρασί είναι και life style προϊόν, περιμένουμε με αγωνία το μάγκα που θα μας δώσει άλλο ένα ''μοναδικό'' κρασί, αυτό με τους μπλε και κόκκινους κόκκους!

Μέχρι τότε μετανοείτε (με ή χωρίς μπλε κόλαση) και απολαύστε πάντα υπεύθυνα....

Γιάννης και Γρηγόρης (The Wine Commanders)

RELATED POSTS
16 January 2013
Η οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα έχει πείσει τους Έλληνες οινοπαραγωγούς ότι θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εξαγωγές. Αυτό που προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά είναι ένα εύρος καλοφτιαγμένων, οικονομικά προσιτών κρασιών, ...
16 January 2013
Το κρασί Tokaji είναι από τους πιο φημισμένους επιδόρπιους οίνους στον κόσμο, με την παραγωγή του να επικεντρώνεται στο βόρειο-ανατολικό άκρο της Ουγγαρίας, την περιοχή Tokaj-Hegyalja. Θρύλοι συχνά συνοδεύουν την ...
16 January 2013
Το Chardonnay είναι μια ποικιλία που όταν παράγεται από λιγότερο φημισμένες περιοχές, έχει την δυνατότητα να είναι και συναρπαστικό και λιγότερο ακριβό, πάντα συγκριτικά με κρασιά από τη Βουργουνδία ή ...

VIDEOS

07 May 2016
Ένα από τα πιο συνηθισμένα ελαττώματα του κρασιού είναι η οσμή φελλού (φελλομένο κρασί ή μπουσονέ). Τι είναι και πως γίνεται αντιληπτό; O Γιάννης Καρακάσης MW απαντά μέσα από τη ...

Pages